Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Wortelloofsoep

wortelloofsoep

wortelloofsoep

Van 12 tem 17 oktober kan je aan den lijve ondervinden wat het is om in armoede te leven tijdens de inleefweek armoede. Het is een samenwerking tussen d’Amandelboom, Ons Gedacht, sociaal restaurant Kome Nete, Lier en OCMW Lier. Vormingplus Mechelen koppelt hieraan een workshop waar je kan ontdekken dat je mits wat creativiteit een heel eind kan komen met weinig centen. Eén van de gerechtjes die we maken is ‘wortelloofsoep’.

Als je een klein budget hebt, is het een prima idee om loof en schillen te gebruiken. Veel dingen die anders in de vuilnisbak terechtkomen zijn perfect eetbaar en zelfs gezond.

Wortelloof zit boordevol chlorofyl, eiwitten, mineralen en vitaminen waaronder calcium, kalium,  vitamine C en K.  Het loof smaakt een beetje bitter, maar die smaak kan je verzachten door wat meer aardappels of een prei toe te voegen. Een scheutje melk of (soja)room doet ook wonderen. Het is een vullende soep, dus ook als maaltijdsoep bijzonder geslaagd!

Voor  4 personen

  • 250 g wortelloof
  • 4 aardappels
  • 2 uien
  • bouillonblokjes naar smaak
  • klontje boter of olijfolie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • knoflook

Werkwijze

Was het loof en snij alles heel fijn. Schil de aardappels en snij ze klein. Snipper de ajuinen en look.

Stoof de ajuin, knoflook, loof en aardappelen even aan in wat olie of boter.

Doe er water en bouillonblokjes naar smaak bij en kook alles gaar in ongeveer een half uurtje.

Werk af met wat nootmuskaat en eventueel nog wat zout, peper en (soja)room).