Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Wortelcouscous

wortelcouscous

wortelcouscous

Ingrediënten 

  • 250 g wortelen
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 klein chilipepertje of chilipoeder
  • 150 gr rode linzen, gespoeld en uitgelekt
  • sap van een ½ limoen (of citroen), plus 1 tl geraspte limoenschil
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl saffraandraadjes of saffraanpoeder
  • 3 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout (Indische kruidenmengeling, verkrijgbaar in bv Colruyt)
  • enkele takjes verse munt
  • peper en zout

Werkwijze 

Maak 3 dl bouillon met water en een bouillonblokje of bouillonpasta.
Snipper de knoflook en het chilipepertje fijn. Pers de limoen en rasp de schil.
Schil de worteltjes en snijd ze in stukken. Hak de wortel fijn in een blender tot je korrels krijgt die op couscous lijken.
Verwarm de olijfolie in een pan of pot en voeg de wortel, knoflook, chilipeper en saffraan toe.
Laat alles enkele minuutjes zachtjes stoven en doe er dan de linzen en de ras el hanout bij.
Schep regelmatig wat bouillon over de wortelcouscous en laat alles zachtjes sudderen. Giet telkens wat bouillon bij zodat alles vochtig blijft.
Na een tiental minuutjes zijn de linzen en de wortelen gaar. Let wel op dat de linzen nog iets knapperig zijn en geen moes.
Kruid naar smaak met peper, zout, de geraspte limoenschil en het limoensap.

Ik ontdekte dit recept bij vzw Eva. Zij gebruiken het als vulling voor samosa’s, maar je kan er zo veel meer mee! Het is zowel warm als koud lekker als hoofdgerecht, bijgerecht, broodbeleg, bij de BBQ,…