Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Sociale projecten

 • Gezonde voeding voor personen met Down: begeleiding van personen met Down (2010, eindwerk EANG)
gezond koken voor en met personen met Down

gezond koken voor en met personen met Down

 • Gezond en goedkoop koken volgens de voedselcombinaties en het zuur/base-evenwicht voor de patiënten van de gezondheidsreis in Saint Jeannet, Frankrijk voor EANG (zomer 2010).
Saint Jeannet, Frankrijk

Saint Jeannet, Frankrijk

 • Recepten ism gezondheidstherapeute Sandra Galland van Adosa: online concept om een ganse maand gluten-en lactosevrij te koken, volgens de goede voedselcombinaties  en het juiste zuur/base-evenwicht. Alle recepten zijn ook nog snel, budgetvriendelijk en uiteraard lekker! Ik ontwikkelde 365 verschillende ontbijten, lunches en avondmaaltijden, zo hoef je geen dag hetzelfde te eten! De boodschappenlijstjes krijg je erbij om gemakkelijk aan de slag te kunnen (2012 -heden).
kokossoepje

kokossoepje

 • Project rond voedselverlies ism Vormingplus Mechelen en vzw Goed gevoel (2014) : vormingsreeks met verschillende workshops in het sociaal restaurant Kome Nete, Lier met o.a. ‘Koken zonder afval’, ‘Niet in de vuilnisbak, wel op tafel’, ‘Natuurlijk op je bord’ en ‘Lekker voor later’.
koken zonder voedselverlies

koken zonder voedselverlies

 • Gezonde en duurzame voeding toegankelijk maken voor gezinnen in armoede ism vzw Goed gevoel en Vormingplus Mechelen (2014-2015).
 • Hiervoor schreef ik een leidraad. Je kan die leidraad hier downloaden via Vormingplus Mechelen.
saladbar Goed Gevoel

saladbar Goed Gevoel

Kome Nete gaat veggie

Kome Nete gaat veggie

 • Naar aanleiding van het tienjarig bestaan heeft Kome Nete een kookboek uitgebracht. Naast de verhalen van partners, vrijwilligers, medewerkers droeg ik  mijn gezond, vegetarisch culinair steentje bij (2015).
  Kome Nete lanceert boek

  Kome Nete lanceert boek

  Kookboek Kome Nete

  Kookboek Kome Nete

 • Uitwerken van toffe, gezonde, betaalbare  gerechten voor vzw Care for us. Care for us heeft als doel het verstrekken van hulp en bijstand aan chronisch zieke , niet kapitaalkrachtige zorgvragers door gebruik te maken van principes uit de natuurlijke gezondheidszorg. Hun eerste project was ‘Reis naar gezondheid’ waarbij 50 mensen gratis een gezondheidsweek mochten beleven in Chateau Frandeux (2015).
  courgettepasta

  courgettepasta

 • Kinderarmoede: project ism vzw Goed Gevoel, Lier is momenteel in voorbereiding (2015-2018).
 • Voedingsadvies en voetreflexologie aan verminderd tarief
ziac Zele

ziac Zele

Eén keer per maand ben ik een ganse dag aanwezig in dienstencentrum ZIAC, Zwaanstraat 7 9240 Zele. Ik bied daar voedingsadvies en/of voetreflexologie aan voor 22 euro per sessie.

Afspraken maak je via het dienstencentrum: tel 052446131

 • Couscous of witloof, koken met vreemde groenten van hier
couscous of witloof

couscous of witloof

In samenwerking met Vormingplus Antwerpen, Stadsmakers, Federatie Wereldvrouwen, CC Ter Schelde en Blue Nile ga ik een toffe, nieuwe uitdaging aan!

Met een groepje Soedanese vrouwen duik ik regelmatig de keuken in om de 'match' te vinden tussen hun eetgewoonten en onze Vlaamse kost. Maar dit project is meer dan zo maar samen koken en hen de smaak van witloof leren appreciëren...Het is samen praten, samen Nederlands oefenen, buitenkomen, contacten leggen, samen ZIJN!

Met de ondersteuning en hulp van  Rahim die haar schouders mee onder dit initiatief zet, kan het niet anders dan een fijne ervaring worden.

 • Gevarieerde en gezonde voeding voor baby's en peuters

Infosessies in samenwerking met VZW Thuishulp Provincie Antwerpen. Kinderopvang Mut De Muis Turnhout.

Tijdens deze praktische lezingen wordt aandacht besteed aan minder gekende groenten, granen , peulvruchten.  Je krijgt ook  tips voor (af en toe) een vegetarische maaltijd. We bekijken de Rapleymethode wat nader. Wat zijn de voor-en nadelen? Uiteraard ga je naar huis met recepten voor gezonde kindermaaltijden en zijn er heel wat proevertjes!

Vinnig koken voor en met senioren

Vinnig koken voor en met senioren

Een reeks kookworkshops in samenwerking met Vormingplus Antwerpen en gemeente Schilde.

Op gezond koken staat geen leeftijd, dat bewijst de oudste deelnemer: liefst 95 jaar! ! Tijdens dit project gaan we aan de slag in Molenerf. We leggen de nadruk op gezond en snel koken als je alleen bent, op het tempo van onze niet meer zo jonge mensen.