Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Rode vruchtentaart, vegan en raw

rode vruchtentaart

rode vruchtentaart

Een taart zonder suiker,bloem, eieren en dan nog zonder oven…onmogelijk? Niets is minder waar! Met deze raw en vegan rode vruchtentaart maak je in no time een zalig toetje of tussendoortje om je vingers bij af te likken.

Voor 1 taartje

  • 200  g rauwe pecannoten
  • 200  g rauwe cashewnoten
  • 5 tot 6 grote medjooldadels
  • 2 tot 4  el kokosolie
  • 400 g rood fruit (bv uit de vriezer)
  • zeste  en sap van 1 limoen
  • agar agar

Werkwijze

Week de  cashewnoten gedurende enkele uren in  water.  Smelt de kokosolie . Doe de pecannoten en de ontpitte dadels, met 1 tot 2 el  gesmolten kokosolie, in de blender en meng alles tot een egale massa.

Verdeel dit pecannotenmengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.  Doe de cashewnoten,1 tot 2 kokosolie  en zeste en sap van 1 limoen in de blender. Meng alles tot een romige massa. Verdeel nu de cashewnotenlaag over de pecannotenlaag in de springvorm. Mix het fruit en verwarm op een laag vuurtje. Voeg  de agar agar toe volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet als laatste de vruchten over de cashewnotenlaag. Zet de springvorm minstens 1uur in de vriezer

Haal de vorm uit de vriezer, maak eventueel de randen wat los met een scherp mes. Maak de springvorm open  en smullen maar!

Het idee komt van de Groene Meisjes, maar ik paste het recept een beetje aan.

En voor wie niet van rode vruchten houdt, is dit nog een eenvoudige versie met cashewcrème en limoenzeste!.

vegan taart natuur

vegan taart natuur