Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Knoflookbroodjes

knoflookbroodjes

knoflookbroodjes

Ook zo’n fan van de geur van vers gebakken knoflookbroodjes? Voor al wie minder of geen brood wil/mag eten is dit snelle receptje een heerlijk alternatief!

Voor 10 broodjes

  • 180 g gemalen amandelen
  • 100 fijngemalen lijnzaadjes
  • 2 tl fijngehakte knoflook
  • 2 tl wijnsteenzuurbakpoeder
  • roze Himalayazout naar smaak
  • 4 eiwitten
  • 2 ½ el appelciderazijn
  • 180 ml heet water

Werkwijze

Verwarm de oven voor op ongeveer 180°.

Meng het amandelmeel, de lijnzaadjes, knoflook en zout in een kom door elkaar. Klop de eiwitten los en giet er de azijn bij. Roer het eiwitmengsel door het amandel-en lijnzaadmeel. Giet er beetje bij beetje 150 ml heet water bij en roer goed. De lijnzaadjes nemen veel vocht op, dus blijf goed roeren. Eventueel nog 30 ml extra heet water er bij doen. Je bekomt een vrij nat deeg. Als je het eventjes laat staan, wordt het snel droger. Zo verwerk je het gemakkelijker tot broodjes. Maak broodjes met je handen. Leg deze broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat of op een silliconenmatje. Bak deze broodjes in ongeveer 40 min gaar.