Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Havermoutbroodje

Ik eet al een hele tijd geen brood en bijhorende gluten meer en dat bekomt me bijzonder goed. Ik mis het ‘dagelijkse brood’ helemaal niet. Maar héél af en toe bekruipt me toch de zin om mijn tanden eens in een lekkere boterham te  zetten… Vandaar dit glutenvrije en suikervrije recept.

Voor 1 broodje

  • 300 gr havermout
  • 200 ml (soja)melk
  • 1/2 koffielepel bakpoeder (let op, bakpoeder kan ook gluten bevatten!)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels lijnzaad

Werkwijze

Mix 2/3 van de havermout fijn in de blender. Doe er de resterende 1/3 havermout bij. Voeg zonnebloempitten, lijnzaad (en/of noten, pompoenpitten,…) toe en meng alles goed onder elkaar.

Doe er de melk, eieren, bakpoeder en eventueel een beetje zout bij. Voor een zoeter broodje kan je er rozijntjes, stukjes dadel, abrikoos, …) aan toevoegen. Roer alles tot een mooie egale massa.

Vul een cakevorm met het deeg en laat ongeveer een uur bakken op 180°C (afhankelijk van de oven). Als je met een priem in het broodje prikt en die komt er schoon uit, is het broodje klaar.

Dit recept kwam ik tegen bij de Voedselzandloper