Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Gezonde en duurzame voeding voor gezinnen in armoede

Omdat ik regelmatig workshops gaf in het sociaal restaurant Kome Nete in Lier was ik al een beetje bekend met de werking van deze bijzondere plek. Toen ik het aanbod kreeg om een jaar lang te werken aan een project om gezonde en duurzame voeding toegankelijk te maken voor gezinnen in armoede, heb ik geen moment getwijfeld. Het werd ‘mijn missie’ om te bewijzen dat gezond, lekker, budgetvriendelijke en duurzaam eten geen utopie is, maar een haalbare kaart.

Het was niet altijd even gemakkelijk, maar als ik ergens mijn spreekwoordelijke tanden in zet, geef ik niet op. Het werd een vermoeiend maar boeiend jaar! Een jaar van tegenkantingen, doorzetten, bijsturen, op de rem staan, terug opnieuw beginnen. Maar daarnaast waren er zo veel mooie, soms ook trieste verhalen. Er was vriendschap, vertrouwen, warmte, dankbaarheid,…Ik moest ‘aanleren’, maar leerde op mijn beurt ook zo veel.

Vanuit mijn ervaringen werkte ik met Vormingplus Mechelen en andere  projectpartners de leidraad ‘Gezonde en duurzame voeding voor gezinnen in armoede’ uit. Deze leidraad zal verspreid worden in de regio Mechelen en in 2016 in Vlaanderen. Deze leidraad kan je hier  downloaden via Vormingplus Mechelen

saladbar Goed Gevoel

saladbar Goed Gevoel