Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Filosofie

spinnenweb

Het is onmiskenbaar dat de herfst is begonnen. In de tuin zijn de prachtigste spinnenwebben tussen de bomen en planten gespannen. Het lijken wel kunstige handwerkjes. Vooral ’s morgens met de dauw nog op hun draden zijn ze op hun sprookjesachtig mooist. Ik probeer ze niet stuk te lopen wanneer ik bij het ochtendgloren de eitjes uit het kippenhok haal.

Zo veel schitterende pareltjes van de natuur herinneren me altijd aan de wijze en vooruitziende woorden van het opperhoofd Seattle: “De mens heeft het web van het leven niet geweven. Het is slechts één draad ervan. Wat hij met het web doet, doet hij met zichzelf.”

Dit en andere stukjes levenswijsheid kan je vanaf oktober komen ontdekken op de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg tijdens de 5-delige cursus filosofie. Lesgeven vind ik een heerlijk vak. Studenten op een spoor zetten, hen de tools aanreiken om zelf na te denken, zelf te doen…. Al die verschillende persoonlijkheden hun eigen traject zien afleggen is zo boeiend en verrijkend! Wie weet zie ik jou wel binnenkort in mijn klas?