Voor velen is een BBQ synoniem voor vlees of vis. Nochtans is de veggie versie even lekker, geurig en smakelijk! Je kan dit zelf ontdekken tijdens deze workshop, die veel verder gaat dan een voorverpakte veggieburger op de rooster leggen.…
Lees meer

De dagelijkse volkse Marokkaanse keuken bestaat uit heel veel  dips, brood  salades, stoofpotjes  en pas als de portemonnee het toelaat uit vis -of vleesgerechten. Zonder poespas koken de Marokkaanse vrouwen met het weinige dat het land schenkt. Met slechts een…
Lees meer

Mensen denken al te vaak dat vegetarisch koken duur, saai en tijdrovend is. In deze cursus bewijzen we het tegendeel. Verrassende recepten en technieken leren je dat de vegetarische keuken gevarieerd, snel, lekker, gezond natuurlijk en bovenal goedkoop is. We…
Lees meer

Wat moet er in de brooddoos voor vanmiddag? Weer maar eens een boterham met kaas? Tijdens deze workshop ontdek je leuke en lekkere ideetjes om de lunch snel, makkelijk en gezond op te pimpen. Zo wordt de middagbreak voor groot…
Lees meer

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een variatie aan groenten en maken we stoofpotjes zonder dat we daarbij de natuur en de jaargetijden uit het oog verliezen. Seizoensgroenten krijgen dus voorrang! Uiteraard sluiten we af met een…
Lees meer

We maken verantwoorde en voedzame repen, koekjes, tussendoortjes en drankjes met natuurlijke zoetmakers. We ontdekken ook receptjes waarmee we thuis met de kinderen aan de slag kunnen. Naast de praktijk krijg je ook antwoorden. Waarom zijn suikers en kunstmatige zoetstoffen…
Lees meer

Mensen denken al te vaak dat vegetarisch koken duur, saai en tijdrovend is. Maar hier bewijzen we het tegendeel. Tijdens deze lessenreeks vol vernieuwende recepten en technieken leer je dat de vegetarische keuken gevarieerd, snel, lekker, gezond, natuurlijk en bovenal…
Lees meer

Mensen denken al te vaak dat vegetarisch koken duur, saai en tijdrovend is. Maar hier bewijzen we het tegendeel. Tijdens deze lessenreeks vol vernieuwende recepten en technieken leer je dat de vegetarische keuken gevarieerd, snel, lekker, gezond, natuurlijk en bovenal…
Lees meer

Mensen denken al te vaak dat vegetarisch koken duur, saai en tijdrovend is. Maar hier bewijzen we het tegendeel. Tijdens deze lessenreeks vol vernieuwende recepten en technieken leer je dat de vegetarische keuken gevarieerd, snel, lekker, gezond, natuurlijk en bovenal…
Lees meer

We staan stil bij 3 verschillende technieken. Inleggen en pekelen: Azijn, olie, zout waren vroeger heel normale conserveringsmiddelen. Nu is het (terug) hip om glazen bokalen te vullen met allerlei kleurrijk lekkers dat je voor later wil bewaren. Fermenteren: Fermenteren…
Lees meer