Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Vandaag veggiedag

Vegetarisch koken is meer dan een veggieburger bakken! Ontdek hoe lekker en gezond één dagje per week vegetarisch eten wel kan zijn. Niet alleen je eigen gezondheid heeft er baat bij, maar ook die van de planeet … Wist je dat 15000 liter water nodig is om 1 kilogram vlees te produceren! En dat terwijl er op onze wereldbol steeds minder zoet water is.

Hoog tijd dus om onze planeet een handje toe te steken en dat hoeft niet per se elke dag. Eén keer per week vegetarisch eten is voor iedereen haalbaar en erg gezond.

Mits wat basiskennis biedt vegetarisch koken ontelbaar veel mogelijkheden: je kan koken met of zonder vleesvervangers, met simpele of speciale ingrediënten, je kan het Vlaams houden of gerechten maken uit de wereldkeuken…. In deze cursus gaan we dus ook een beetje op wereldreis via de Marokkaanse, Italiaanse, Griekse, Aziatische en Indische keuken. In elk geval is vegetarisch koken meer dan een prefab veggieburger in de pan gooien en bovendien veel lekkerder!

Deze cursus gaat door in de periode van de campagne ’40 dagen zonder vlees’ die ons bewust wil maken van de impact van onze eetgewoontes op het milieu en pleit voor duurzamere eetgewoontes. Door minder vlees te consumeren kan je je ecologische voetafdruk verkleinen. De vleesproductie is namelijk verantwoordelijk voor een hoge uitstoot van broeikasgassen. Naast de uitstoot van deze gassen, wegen ook het water- en grondverbruik door de vleesindustrie zwaar door op het milieu. Bovendien gebruikt de veeteelt 30% van de totale landoppervlakte op aarde. Tijd om er dus iets aan te doen!

Lesdagen: 03/03/2016, 14/04/2016, 28/04/2016 van 19u – 22u

Inschrijven via ’t Dakhuus