Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Courgettewrap

Courgettewrap

Courgettewrap

Onlangs at ik een heerlijke gluten -en zuivelvrije rawfood en vegan courgettewrap in Eten vol leven . Dit eet-en drankhuisje aan de Minderbroedersui in Antwerpen kan ik zeker aanbevelen voor iedereen die van gezond en lekker houdt! Het was zo lang geleden dat ik mijn tanden in een wrap had gezet. Ik eet immers glutenvrij…

Als ik ergens een goed ideetje zie, wil ik dat thuis ook uitproberen. Ik ging dus aan de slag met één van de laatste courgettes van het seizoen uit ons moestuintje en mijn onlangs aangeschaft droogoventje van Stöckli. Het was nog wat zoeken naar de juiste dikte en grootte, maar mijn eerste maaksel was best lekker, hoewel het er nog niet zo professioneel uit zag. De stukjes die hun looks nog niet mee hadden, konden wel dienen als krokant knabbeltje!

Ik ga binnenkort zeker nog verder experimenteren met andere groenten, andere kruiden,…

Heb je geen droogoventje, dan kan je dit recept ook maken in een gewone heteluchtoven op de laagste t° en met de deur op een kiertje.

Dit is mijn eerste probeersel:

Voor 6 wraps

  • 3 gele paprika’s
  • 1  courgette
  • 2 el chiazaad
  • 1 tl tijm

Werkwijze

Snij de paprika (zonder zaadlijsten) en de courgette in stukjes en cutter alles fijn. Doe het chiazaad in de vijzel en maal het zo fijn mogelijk. Doe de tijm erbij en roer dit mengsel onder de paprika-courgettebrij.

Smeer telkens een cirkel van ongeveer 16 cm en 2 cm dik op een anti-aanbakvel van de droogoven. Droog de wraps ongeveer 4 u op 40°, draai ze daarna om, verwijder het aanbakvel en droog ze ongeveer 2u verder tot ze droog, maar nog plooibaar zijn.

Vul de wraps daarna met alles wat je zelf lekker vindt.