Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Chocoladetaart van rode bietjes

chocoladetaart met rode bietjes

chocoladetaart met rode bietjes

In deze zalige chocoladetaart zit geen grammetje bloem! Rode bietjes zijn hier het verrassende ingrediënt en nee, je proeft ze absoluut niet! Lach maar stiekem in je vuistje wanneer je kinderen verbaasd opkijken omdat ze nog een stuk MOETEN nemen…Dit recept is weer een idee van Amber Albarda.

Voor 6-8 personen

  • 140 gr pure chocolade in stukjes
  • 4 eieren
  • 250 g gepelde, gekookte rode bieten
  • 1 appel
  • 4 el agavesiroop
  • 1 el fijngemalen lijnzaad
  • 1 el  cacaopoeder
  • 1 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
  • 1 tl vanille
  • wat zeezout of roze himalayazout
  • 120 g amandelmeel
  • 4 el kokosolie

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm van 22 cm in. Smelt de chocolade au bain – marie.

Klop de eitjes los. Pureer de gekookte bietjes samen met de appek heel fijn.  Roer de bietjes goed door de eitjes. Doe er de agavesiroop, lijnzaad, cacaopoeder, bakpoeder, vanille en zout bij en maak zo een glad deeg.

Als laatste meng je het amandelmeel, het gesmolten kokosvet en chocolade erdoor.

Doe dit mengsel in de taartvorm en bak de taart in 45 min gaar (afhankelijk van de oven). Prik met een vork in de taart, ze is gaar als er niets aan blijft kleven. Laat de taart eventjes afkoelen en haal daarna uit de vorm.