Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Bananenbroodje

bananenbroodje

Dit suikervrije, glutenvrije broodje houdt het midden tussen brood en cake…Ik maak het soms ook met kokosrasp ipv amandelmeel. Je kan er ook rozijntjes, nootjes naar keuze in kwijt. Wat ik zo heerlijk vind aan dit soort bakken is dat de hoeveelheden er allemaal niet toe doen…het lukt altijd!

Voor 1 broodje

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel ( = gewoon gemalen amandelpoeder, kan je ook zelf mak

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de ontpitte dadels en bananen in de blender en mix tot een glad mengsel.

Klop in een kom de eieren schuimig.

Meng de eitjes voorzichtig door het bananenmengsel en roer er ook het amandelmeel door.

Vet een cakevorm in of doe er bakpapier in. Giet de massa in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin (afhankelijk van de oven!)

Dek de vorm eventueel af met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Je kan dit broodje enkele dagen bewaren als je het luchtdicht verpakt.

Ik haalde mijn inspiratie uit het boek Gezond Bakken van Amber Albarda.