Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

American chocolate cookies

American chocolate cookies

American chocolate cookies

Ik kan weeral terugblikken op drukke maanden met veel leuke workshops. Tijd dus om tijdens de kerstvakantie de batterijtjes terug op te laden én om de voorraad na te kijken voor het nieuwe seizoen dat er aankomt! En dan vind je achteraan in de kast nog enkele bijna lege pakjes amandelmeel. Daar moest iets mee gedaan worden, want weggooien is geen optie! Dus maakte ik deze heerlijke American chocolate cookies, uiteraard gluten -en lactosevrij. Er liggen nog heel wat andere restjes te lonken: pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijntjes,…maar nu eerst verder opruimen en dan smullen!

Voor ongeveer 16 koekjes

  • 180 g amandelmeel
  • 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 tl vanille
  • 80 g pure chocolade (ik gebruikte 100% pure chocolade, als je dat iets té vindt, kan je ook chocolade met minder cacaogehalte gebruiken…)

Werkwijze

Verwarmde oven voor op ca 180° . Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Doe het amandelmeel en het wijnsteenzuurbakpoeder in een mengkom. Mix de gesmolten kokosolie, samen met de vanille en ahornsiroop. Roer dit mengsel goed onder het amandelmeel. Hak de chocolade fijn en voeg bij het plakkerig deeg. Meng alles goed door elkaar. Maak hiervan balletjes met je handen en leg ze op de bakplaat. Druk de balletjes wat plat. Bak de koekjes ca een kwartiertje in de voorverwarmede oven.