Heuvelstraat 103, 2530 Boechout info@equilibrium-advies.be 0470535916

Amandel-kokoscake met een kruidig sausje

amandel-kokoscake met een kruidig sausje

amandel-kokoscake met een kruidig sausje

Deze cake is een zaligheid om te maken en op te eten. Voedzaam, gezond, glutenvrij en heerlijk. Het water komt je in de mond als het sausje met kaneel, steranijs en kruidnagels staat te pruttelen…. Comfortfood zonder schuldgevoel bij de eerste herfstdagen! Een aangepaste versie van een cake van Amber Albarda.

Voor 1 cake
– 200 g amandelmeel
– 150 g kokosrasp
– 100 g kokosbloesemsuiker
– 2 tl bakpoeder
– 2 appelsienen
– 1 limoen
– 4 eitjes
– 100 ml ahornsiroop
– 100 g kokosvet, gesmolten
– 1 tl kaneel
– enkele kruidnagels
– wat steranijs
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm (21 cm) in met wat kokosvet. Meng het amandelmeel met de kokosrasp, de kokosbloesemsuiker en het bakpoeder in een mengkom.
Rasp een beetje schil van een appelsien en pers ze allebei uit. Rasp ook een beetje schil van de limoen.
Klop de eieren luchtig. Roer er 1 eetlepel ahornsiroop, gesmolten kokosvet, 50 ml appelsiensap en de zeste van de limoen en appelsien door. Meng alles goed door elkaar tot een smeuïg mengsel en vul hiermee de springvorm.
Zet in de oven en bak voor ongeveer 45 minuutjes (afhankelijk van de oven). De cake is klaar als je er met een vork in prikt en er niets blijft aanplakken.
Ondertussen pers je de limoen en voegt dit bij de rest van het appelsiensap, ahornsiroop, de kaneel, de kruidnagels en steranijs. Laat dit mengsel enkele minuutjes zachtjes pruttelen. Zeef de kruiden er uit.
Als de cake klaar is, haal je hem warm uit de vorm en schep er de gezeefde siroop beetje bij beetje over. Zo kan de siroop in de cake trekken. Versier met wat steranijs.

Zelfs de poes kan er bijna niet aan weerstaan…

DSC00937